Theo Brok

Jan - Drums/Vocals    Ted - Bas    Frie - Banjo    Ad - Trombone    

Op 23 jarige leeftijd startte Theo zijn muzikale carrière met een studie op klarinet. Een klassieke opleiding van 5 jaar met als leraar Rinus van Hamond (gepensioneerd soloklarinettist van het Brabant Orkest). In de loop der jaren via een ware zoektocht, is zijn muzikale interesse radicaal verschoven van klassiek (harmonie) naar big band, soul en jazz. Het lidmaatschap als 1e klarinettist van de Koninklijke Harmonie Orpheus moest eraan geloven. Al jarenlang speelt hij de tenorsaxofoon binnen de lekker swingende saxsectie van de Mid West Band.

Via de Juggets Jazz Band kwam hij in aanraking met de New Orleans stijl en was betrokken bij de oprichting van weer een dixielandband de Puple Jazz Band. Met dit (inmiddels opgeheven) bandje werkte hij mee aan meer dan 500 optredens.  

Vanaf 2004 tot 2011 vulde hij een al oude jongensdroom in door toe te treden tot de Groove Machine (een vette soul/funk band met vocals en 3 blazers). Met deze band maakte hij spetterende party-optredens mee waarbij de sopraan- de tenor- en de baritonsaxofoon afgerost werden. Muzikaal was dit werkelijk kicken. Zijn plekje in die band is inmiddels overgenomen door zijn dochter Marith.

In 2007 ging hij, vervroegd, met pensioen. Dit betekende meer tijd voor alle leuke dingen in het leven. Muziek studeren is weer aan de orde en links en rechts wordt een open muziekpodium bezocht. Hij trad als klarinettist toe tot de vaste kern van de Dirty Stream Jazzband uit Oisterwijk. Vier jaar lang werden leuke optredens verzorgd. In oktober 2011 is dit orkest onder deze naam gestopt. Direct daarna werd dit nieuwe jazzorkest opgericht onder de naam Jazzy Swing Collection. Theo nam de muzikale leiding voor zijn rekening. Met verve en veel variatie wordt elke maand een Open Podium avond verzorgd in het Proeflokaal 't Gelagh aan het Lindeplein te Oisterwijk.

Een belangrijke aanwinst is het New Orleans Jazz Trio "The Buddy's" waardoor zijn voorliefde voor de echte oude New Orleans liedjes nog maar eens bevestigd wordt. Een jazztrio wat inmiddels een prachtige CD 'Hold Me' heeft uitgebracht.

terug