Jan van den Braak

Jan - Drums/Vocals        Frie - Banjo    Ad - Trombone    Theo - Klarinet

Jan van den Braak was er al heel vroeg bij. Op 6 jarige leeftijd startte hij als tamboer bij de kinderdrumband in Oisterwijk. Dit hield hij jarenlang vol maar in verband met beroepsmatige bezigheden in de horeca was muziek even niet te combineren.

In 1976 werd de draad weer opgepakt en nam Jan de schuiftrombone ter hand. Hij speelde in verschillende dweilorkestjes en uiteraard binnen het Huisorkest De Hondermeppers van de Stichting Hondsberg. Toen deze laatste band in 1993 ophield te bestaan startte Jan met privelessen improvisatie bij Chris van Abeelen bekend van onder andere het Willem Breuker Collectief.
In 1998 kwam de grote ommezwaai van trombone naar bes bas. Hij werd gevraagd de bas in te vullen bij een veredeld dixieland dweilorkestje. Na jaren ontstond uit deze band de The White Satin Jazzband waar hij jarenlang de bastubapartij speelde. Intussen vervolgde Jan ook weer de avondschool improvisatielessen bij de Tilburgse Muziekschool.

Jarenlang speelde Jan binnen de Dirty Stream Jazz Band de bas. Toen in oktober 2011 deze band ophield en de Jazzy Swing Collection werd opgericht, verdiende Jan met zichtbaar veel plezier een plek in dit kleine orkest. Muziek studeren is voor hem aan de orde van de dag.

terug