Jan van Bergen

    Ted - Bas    Frie - Banjo    Ad - Trombone    Theo - Klarinet

De in Gorinchem geboren Jan van Bergen voelde al op 6 jarige leeftijd de interesse voor muziek.
Hij werd hogelijk ge├»nspireerd door een muzikale vader en moeder. (Pa Piet van Bergen speelde guitaar, drums, accordeon, mondharmonica en piano en zong daarbij heel verdienstelijk samen met moeder Roos van Bergen die piano speelde en ook zong).
Van Pa kreeg hij zijn eerste trommeltjes en bekkens om te oefenen. Leuke momenten als het kleine familieorkest met zijn allen actief bezig was.
Vanaf zijn twaalfde jaar is Jan in Oisterwijk woonachtig.

Op dertien-veertien jarige leeftijd is hij gaan drummen in hardrock band Alsation. Niet lang daarna nam hij de guitaar ter hand en heeft hij de lead zang voor zijn rekening genomen in cover-, en feestband LIMIT. Gedurende zijn gehele schoolloopbaan heeft Jan heel veel opgetreden met deze band. Toen de dienstplicht riep was Jan helaas genoodzaakt om te stoppen.
Vele jaren later begon het toch weer te kriebelen en is hij keyboard's gaan spelen. De nieuwe technieken stelde hem in staat om een volledige begeleiding uit 1 keyboard te halen. Swing Time music zoals zijn eenmansband heet was geboren. Om een impressie hiervan te verkrijgen wordt graag verwezen naar zijn website www.janvanbergen.nl

Daarnaast mocht Jan zo links en rechts graag invallen waar dat nodig was. Zo maakte hij heel plezierige optredens mee met oude stijl jazzorkest "Ons Genoegen" tijdens de jazzfestivals in Breda en Den Bosch.
Na de periode van The Dirty Stream Jazz band werd in oktober dit swingende jazzorkest opgericht en is Jan actief als  als drummer maar vooral ook als zanger. En het plezier spat eraf.

terug