Frie Kremers

Jan - Drums/Vocals    Ted - Bas        Ad - Trombone    Theo - Klarinet

Zo’n 35 jaar geleden werd Frie gevraagd of hij mee wilde spelen in een schoolorkest.
Hij speelde gitaar en had daar wel zin in. Het was de bedoeling dat dit uit zou groeien tot een jazzorkestje. Een gewone gitaar paste eigenlijk niet zo goed in dat genre en dat was voor Frie reden genoeg om een gitaarbanjo te lenen en daarmee verder aan de slag te gaan.
Frie vond het musiceren en die muziek zo leuk, dat hij al snel besloot een “echte” tenorbanjo aan te schaffen. Het bleek wel even wennen om te wisselen van een 6 snarig instrument naar de 4 snarige banjo en om al de nieuwe grepen te leren. Maar als je iets heel leuk vindt, dan leert het snel. Na een paar jaar schoolorkest, met optredens bij personeelsfeesten en diploma uitreikingen, werd Frie benaderd door de Mardi Gras Jazz Band en werd hij gevraagd bij die band te komen spelen. Hun banjoist was gestopt en die plek diende uiteraard opgevuld te worden.
Daar hoefde Frie niet lang over te denken, want muziek maken vond en vindt hij nog steeds het mooiste wat er is. Met de Mardi Gras kwam hij voor het eerst in aanraking met echte Jazzfestivals en streetparades. Dat waren geweldige feestjes en hij heeft in al die jaren heel veel leuke optredens meegemaakt. Een echt hoogtepunt, nu al 14 jaar op rij, zijn de meerdaagse optredens tijdens het Internationales Dixieland Festival Dresden (Dld). Nog steeds speelt Frie als banjoist bij de Mardi Gras Jazz Band. Hij trad ook toe tot de Dirty Stream Jazz Band. Heerlijke stijl die “oud zwarte” jazz. Toen deze band in oktober 2011 stopte was Frie er als de kippen bij om een mooi nieuw jazzy bandje mee op te richten: Jazzy Swing Collection. Een mooie bijkomstigheid is dat Jos Koster, de beste banjoist die Frie kent, regelmatig in de buurt is en meespeelt en Frie daardoor nog steeds kan bijleren.

terug