Ad Janse

Jan - Drums/Vocals    Ted - Bas    Frie - Banjo        Theo - Klarinet

Ad is op een prille leeftijd van 7 jaar als tamboer begonnen bij de Patriotjes. Zo zie je maar dat best veel muzikanten hun muzikale loopbaan beginnen met iets op gebied van slagwerk of percussie. Later toen ie ongeveer 13 jaar oud was maakte Ad zijn debuut als trompetspeler bij Showband Taxandria. Zoals zo vaak is het daarna even over en dient er geconcentreerd te worden op loopbaan, militaire dienst etcetera.

Pas op 29 jarige leeftijd gaat Ad weer verder met de muziek en neemt de schuiftrombone ter hand in het dweilorkest de Pannenklappers. Een gezelligheidsorkest bestaande uit enthousiaste buren die met de carnaval een aantal nummers ten gehore wilden brengen.

Het carnavalvieren zit hem echt wel in de genen getuige zijn interesse en deelneming aan carnavalsorkesten. Langzaam maar zeker wordt zijn interesse voor de dixielandmuziek gestimuleerd. Eerst wordt gepraktiseerd in de combinatie carnaval en dixieland maar direct daarna neemt hij deel aan de White Satin Jazzband.

Na al die prille stappen in de jazzkant van de muziek komt de “Dirty Stream Jazzband” in zijn leven. Hij doet dit met verve tot oktober 2011. Nadat die formatie uit elkaar gaat treedt hij toe tot dit swingend bandje. Ondanks dat Ad al tekent voor mooie melodielijnen en leuke improvisaties combineert hij dit met het steeds volgen van trombone lessen bij de regionaal bekende Pieter de Kok in Tilburg.

terug